Goodbye teenmomlife, hello momlife

Aan het einde van elk jaar blik ik terug op het afgelopen jaar. Dat ga ik dit jaar weer doen en ik neem jullie mee!

Eind vorig jaar hebben wij een woning ruil gedaan. Vanaf ongeveer begin dit jaar wonen we in ons nieuwe huis. Vorig jaar schreef ik erover hoeveel zin ik hier in had en dat dit voelde als een nieuwe start. Voor mij voelt dit nog steeds als een hele goede keuze. Of we echt Een nieuwe start hebben gemaakt? Ja en nee. Ja omdat ik zelf echt “shit” achter heb gelaten in het oude huis en deze nu niet meer met mij mee draag. Maar nee een compleet nieuwe start is het niet. Dat is niet realistisch. We wilde problemen uit onze relatie achter laten.. maar toen we ons dagelijkse bezigheden weer oppakte kwamen deze problemen weer snel terug. Of ja.. problemen? Nee, het zijn geen problemen. Het zijn leer momenten waar wij schijnbaar nog niet aan toe zijn om ze los te laten.

Aymee heeft dit jaar echt grote stappen gemaakt qua ontwikkeling. Zo is ze in Maart voor het eerst naar de peuterspeelzaal gegaan en is ze sinds April zindelijk. De peuterspeelzaal is een van de beste keuzes geweest die we voor Aymee hebben gemaakt. Ze geniet hier intens van en ze leert super veel! Zo kon ze een paar maandjes geleden ineens zelf haar jas aantrekken. Dit klinkt misschien niet als een big deal, maar dat is het wel. Alles wat je kindje leert en ineens kan is een hele gebeurtenis op zich. De ontwikkeling van een kind gaat zo snel en is heel erg bijzonder.

Ook is dit jaar Mayson geboren! Het neefje van Aymee. Hij wordt alweer bijna één! Ik mocht bij de bevalling zijn en dat was een hele eer. Helaas is de bevalling uiteindelijk een keizersnede geworden en daar kon ik niet bij zijn. Toch ben ik super dankbaar voor het feit dat ik überhaupt aanwezig mocht zijn. Aymee heeft best lang de tijd nodig gehad om te wennen een Mayson maar sinds kort zijn ze echte vrienden geworden!

Dit jaar hebben we een hondje gekregen. Fifi is haar naam. De naam heeft Aymee uitgekozen en na een halfjaar ben ik er wel aan gewend.. denk ik… Fifi doet het super goed en past goed bij ons gezin. Ze is een klein deugnietje maar daar hou ik juist wel van.

Wat ook een belangrijk ding was dit jaar was mijn verjaardag. Ik werd eenentwintig en ben nu officieel geen tienermoeder meer. Geloof me, ik draag de titel met veel trots en plezier maar ik vind het niet erg om hem nu achter mij te laten. Zo heb ik mijn blog naam dit jaar of aangepast van “teenmomlife” naar “mommylife”. Dit voelt nu beter.

Ook heb ik duidelijkheid gekregen over waarom we moeilijk kinderen kunnen krijgen. Aan de ene kant was dit pijnlijk want je wilt niet horen dat er iets mis is met je. Maar aan de andere kant was ik zo opgelucht. Ik wist zeker dat er iets niet klopte en die bevestiging vond ik fijn. Nu weten we waar we aan toe zijn en kunnen we denken in oplossingen in plaats van problemen. Lees hier alles over onze Kinderwens!

Mijn broertje is dit jaar vier maanden naar Amerika geweest maar sinds vorige week gelukkig weer terug. Ik ben jaloers op hem hoor. Hij heeft geweldige dingen gezien en gedaan. Maar toch ben ik blij dat hij weer thuis is. Veilig thuis.

Ik heb nieuwe vriendschappen opgebouwd en ik ben zo ontzettend dankbaar voor de vriendinnen die ik nu heb. Ze gaan zeker mee naar 2019. Ik zou ze voor geen goud willen en kunnen missen. Ze zijn de familie die je zelf uitkiest.

2018 is een druk jaar geweest. Er is van alles gebeurd. Leuke, minder leuke dingen, van alles. Ik zelf heb het gevoel dat ik dit jaar weer van alles heb geleerd. Dingen die ik mee kan nemen naar het volgend jaar. Sommige dingen zijn afgesloten en sommige hebben nog wat werk nodig. Elk jaar, wanneer ik terug kijk, besef ik me weer hoeveel ik als persoon ben gegroeid en daar ben ik trots op. Ik blijf mezelf ontwikkelen.

Dit jaar stond voor het loslaten van negatieve aspecten in mijn leven en het omarmen van de positieve dingen. Dit is goed gelukt. Ik ben er nog niet, dus ik ga hier vrolijk mee verder volgend jaar. Je bent nooit te oud om te leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: