Zes jaar van ons

Vandaag zijn Anthony en ik zes jaar samen. Ik kan nu schrijven hoe geweldig die afgelopen jaren waren maar dat ga ik niet doen. De waarheid is namelijk dat het niet altijd geweldig was. Sommige momenten zijn pijnlijk geweest. Zo pijnlijk dat ik niet meer wist wat ik moest doen.

Zes jaar is lang. In zes jaar kan er veel gebeuren. Het zou onrealistisch zijn als er in die tijd nooit scheurtjes zijn ontstaan in onze relatie. We hebben samen zo ontzettend veel meegemaakt. We hebben voor moeilijke keuzes gestaan. We kunnen wel zeggen dat onze relatie meerdere keren op de proef is gesteld. Het is moeilijk geweest. Soms waren er dagen dat we alleen maar ruzie hadden en niet in een ruimte konden zijn. Soms waren er momenten dat we elkaar wel achter het behang konden plakken zoals je dat noemt. Er zijn dingen gezegd die grensoverschrijdend zijn. Er zijn dingen gebeurd waar we spijt van hebben.

Ja.. we hebben echt van alles meegemaakt. Maar dat is allemaal niet meer belangrijk. Daar hebben we van geleerd en zijn we door gegroeid als individu en als koppel. Er is maar één ding wat écht telt. We zijn nog steeds samen en komen overal weer uit. Dat is namelijk het belangrijkste in een relatie vind ik. Het maakt niet uit wat je allemaal hebt meegemaakt, zo lang je er van leert en groeit kun je alles aan. Samen en alleen. Een relatie zonder ruzies en onenigheden bestaat niet.

Het gaat er niet om wat er allemaal is gebeurd, het gaat erom hoe je hiermee omgaat. We hadden na onze eerste ruzie kunnen zeggen ‘nou laat maar zitten, we gaan ieder onze eigen weg’ maar dat hebben we niet gedaan. We hebben ons egoïsme opzij gezet en zijn elkaar gaan waarderen op onze eigen unieke manier. Natuurlijk zijn er nog steeds ruzies af en toe, maar we gaan er anders mee om dan eerst.

Onze grootste valkuil is toch wel dat we zo verschillend zijn en eigenwijs. Door onze verschillen begrijpen we elkaar niet altijd, we hebben andere behoeften en dit botst. Door ons eigenwijze gedrag kunnen we ons dan ook niet altijd gemakkelijk aanpassen aan elkaar. Dat is lastig. Maar ik weet zeker dat we hier ook manieren voor gaan vinden. Manieren om hier mee om te gaan zodat het voor beide fijn voelt.

Zes jaar zijn we samen. Ik denk dat we nog steeds goed bij elkaar passen. Juist omdat we zo verschillend zijn. We leren zoveel van elkaar. In zes jaar tijd leer je elkaar echt kennen. We weten wat we aan elkaar hebben. We weten alles van elkaar.

Ik vind dat dit gedeeld mag worden, dít is de waarheid over onze relatie. De afgelopen zes jaar zijn een achtbaan geweest van allerlei gevoelens en emoties. Er zijn niet alleen maar leuke dingen gebeurd, er zijn vervelende en heftige dingen gebeurd. Ik vind dat het goed is om ook deze kant te delen. Wij kiezen er natuurlijk zelf voor wat we delen op social media, vaak zijn dit de leukste en mooiste momenten uit ons leven. Ik vind dat de andere kant ook gezien mag worden. Dit is de realiteit.

Ik hou echt super veel van Anthony en dat zal ik altijd blijven doen. Anthony heeft een speciaal plekje in mijn hart. Wat er ook gebeurd in de toekomst, die gevoelens tegenover hem zullen nooit weggaan. Ik ben trots op ons waar we nu staan. We hebben een geweldig kind, hebben een leuk huis en doen ons best om goed voor elkaar te zorgen.

Liefde is niet wat het hoofd denkt, maar wat het hart voelt

Eén opmerking over 'Zes jaar van ons'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: