Wanneer een droom werkelijkheid wordt

Het is zondagochtend. Het miezert buiten en het is donker. Samen met Aymee en Finn ben ik beneden. Ik zit met een dekentje op de bank en kijk hoe Aymee probeert te spelen met Finn.

“Pak de bal maar Finn”, “doe maar, dat kun je wel”, moedigt ze hem aan. Finn kijkt wat om zich heen en begrijpt natuurlijk niks van wat Aymee zegt. Ik merk dat Aymee dit lastig vind. Ze wil zo graag samen spelen met hem maar het lukt niet. De bal die Aymee naar hem toe rolt laat hij aan zich voorbij rollen. Hij kijkt niet eens op of om.

Ik zie dat Aymee enigszins gefrustreerd raakt. Het is voor haar lastig te begrijpen dat Finn niet doet wat zij vraagt. Ik kijk het even aan en bedenk dan dat ik iets moet doen. Hoe kan ik ze samen laten spelen? Een kind van zes en een baby van acht maanden. Dat is best lastig.

Ik krijg een idee. We hebben iets in huis waar ze prima samen mee kunnen spelen. “Wacht even Aymee, ik weet iets!” zeg ik tegen haar. Ik pak wat houten instrumenten en leg deze voor Aymee neer. “Ga maar muziek maken voor Finn, dat vind hij vast super leuk”. Aymee begint te fluiten en te trommelen en dit wekt Finn zijn interesse.

Ondertussen pak ik de piano mat van DePlay erbij. Ik rol hem uit op de grond en zet Finn erop. Voorzichtig begint hij heen en weer te kruipen, er komen zoveel verschillende soorten geluiden uit! Hij lacht en Aymee trommelt vrolijk door. Er ontstaat een heus concert. Vanaf de bank ben ik aan het genieten. Mijn twee kinderen, waar ik zo lang over gedroomd heb, zijn samen aan het spelen.

Tekst loopt door onder de foto

Finn blijft met grote en verbaasde ogen om zich heen kijken. Waar komen al deze geluiden vandaan? Hij begint door te krijgen dat hij zelf ook geluid maakt. Aymee wil nu ook op de piano mat spelen en dat gaat prima. De mat is groot genoeg zodat ze er beide op kunnen. Aymee springt en danst heen en weer. Finn vind dit natuurlijk erg leuk en zwaait met zijn armpjes in de lucht. Ik begin te zingen en weer hebben ze de grootste lol samen.

Toen Finn werd geboren vroeg Aymee vaak wanneer ze met hem zou kunnen spelen. Wij antwoordde dan steeds dat we geen idee hadden wanneer dat precies zou zijn maar dat dat nog wel lang zou duren. Dit vond Aymee stom en niet leuk. Nu Finn uit zichzelf kan zitten en kan kruipen word het steeds gemakkelijker om met hem te spelen. Dit is voor ons allemaal erg leuk.

Voor mij is het prachtig om te zien dat mijn twee kinderen samen lol hebben. Ik geniet daar intens van. Toen ik zwanger was heb ik vaak over deze momenten gedroomd. Nu is het gewoon de werkelijkheid. Soms komen dromen echt wel uit. Hoe ouder Finn wordt , hoe gemakkelijker ze samen kunnen spelen. Voor nu houden we het nog maar even bij de prachtige concerten die ze samen geven.

Het is zoiets simpels. Twee kinderen die samen spelen. Maar het zijn de simpele dingen in het leven die er toe doen. Als je de kleine dingen leert waarderen en daar kracht uit kunt halen, ben je een gezegend mens.

Pak wat muziek instrumenten en je kunt je samen met je kinderen uren vermaken. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Muziek maken en naar muziek luisteren is iets wat wij hier thuis vaak doen. Ik vind muziek erg belangrijk.

Ik ben erg blij met dit speelgoed van DePlay waarbij Aymee en Finn op hun eigen manier, samen iets kunnen doen. Sowieso vind ik het belangrijk dat speelgoed niet alleen leuk is maar ook educatief. Finn leert door de piano mat goed wat oorzaak-gevolg is. Hij doet iets en daardoor gebeurd er iets anders. In dit geval ontstaan er verschillende geluiden door zijn bewegingen. Daarnaast zijn we samen ook nog eens creatief bezig én hebben we daarbij de grootste lol.

Een echte aanrader dus!

Deze blog bevat gesponsorde producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: