Het is goed zo – kinderwens deel 3

Ik heb al een lange tijd niks meer gedeeld over onze Kinderwens. Waarom? Ik had zoveel andere dingen aan mijn hoofd dat ik even een stapje terug moest doen van het bloggen. Het gaf me geen energie meer en vroeg te veel van me. Het moet leuk blijven en dat was het niet meer.

Gelukkig zit ik weer veel beter in mijn vel en wil ik weer de tijd voor mezelf en het bloggen nemen. Ik wil weer energie krijgen van het schrijven en delen van mijn blogs. Vorige week schreef ik een blog over liefde die kinderen geven. Vandaag schrijf ik ook over liefde maar dan een ander soort. Zelf liefde.

Ongeveer twee jaar geleden heb ik mijn spiraaltje laten verwijderen en wilde we gaan voor een tweede kindje. Tot op heden is het zwanger worden niet gelukt. Het eerste jaar had ik daar veel moeite mee. Ik wilde het zo graag en de teleurstelling elke keer als ik weer ongesteld werd was niet leuk. Ik werd er verdrietig en ongelukkig van. Overal om mij heen zag ik mensen zwanger worden en ondanks dat ik het die mensen gunde, raakte het me wel.

Na een jaar heb ik onderzoeken gekregen en daaruit bleek dat PCOS heb. Nu , een jaar later is dat natuurlijk niet anders. Ik heb nog steeds pcos en alle kwaaltjes die daarbij komen kijken. Wat wel anders is , is mijn obsessie om zwanger te worden. We zijn er helemaal niet meer mee bezig.

We hebben samen besloten dat we het zwanger worden even laten voor wat het is. Ik wil eerst aan mezelf gaan werken. Daarmee bedoel ik gezonder worden. Lichamelijk en mentaal. Lichamelijk omdat ik eerst een gezond gewicht wil hebben voor ik zwanger wordt en mentaal omdat ik weer wil leren om van mezelf te houden. Om mezelf weer te gaan waarderen. Het is niet zo dat ik depressief ben of iets dergelijks maar ik ben ook niet gelukkig met mezelf. Ik wil in de spiegel kijken en denken “dit ben ik én daar ben ik trots op!”.

Onze kinderwens is er nog steeds. En ik hoop over een paar jaar zwanger te mogen worden maar voor nu is het goed zo. Aymee gaat bijna naar de basisschool en daar ben ik super trots op. Ik ben ontzettend gelukkig met haar maar ze verdiend het om een moeder te hebben die gelukkig met zichzelf is. Ik wil echt de tijd voor mezelf nemen en daarna zien we wel hoe alles loopt.

Voor nu is het hoofdstuk “kinderwens “ afgesloten. Ik zeg dit met een lach op mijn gezicht. Het voelt goed om dit te doen. Om deze keuze te maken. Qua dat betreft ben ik trots op mezelf. Het is een hele stap geweest om toe te geven dat ik hulp nodig heb omtrent het stukje afvallen en zelfwaardering. Gelukkig heb ik die stap genomen en kan het nu alleen maar beter gaan!

Eén opmerking over 'Het is goed zo – kinderwens deel 3'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: