Why fit in? You were born to stand out!

Why fit in when you can stand out? Ken je dat gezegde. Ik denk dat dat een van meest toepasbare gezegdes is die ik ken. Toepasbaar op mijn leven. Op hoe ik mij voel.

Ik ben altijd anders geweest. Een beetje raar denk ik dat je het wel mag noemen. Ik hoorde nooit echt ergens bij. In mijn puber jaren zorgde dit voor een hoop onzekerheid. Ik wist niet waar ik bij hoorde en dat maakte me bang. Bang dat ik nooit ergens bij zou horen. Bang dat ik altijd die buitenstaander zou zijn.

Ik ben een lange tijd bezig geweest met het zoeken naar mezelf. Ik wilde overal bijhoren. Met een hoop heftige consequenties tot gevolg. Ik wilde alles proberen. Blowen, roken, drinken etc. Ik voelde me hier stoer bij. Dertien jaar en roken leek in mijn ogen een hele stoere opgave. Ik was naïef en dacht dat ik er echt bij hoorde. Helaas bleek dat al snel niet het geval te zijn.

Na die rebelse pubertijd besefte ik me steeds meer dat ik helemaal nergens bij wilde horen. Ik wilde mezelf zijn. Precies zoals ik ben. Geen gekke poespas en stoere activiteiten. Gewoon de rustige ik met een tikkeltje gekheid. De ik die zich oké voelt door anders te zijn dan andere.

Wanneer iedereen rechts gaat zal ik links gaan. Ik wil niet meer doen wat andere doen omdat dat het meest veilige pad lijkt. Geef mij maar de hobbelige wegen met een hoop obstakels. Ik vind mijn weg wel. Misschien doe ik er wat langer over , of doe ik dingen in een gekke volgorde. Maar ik kom er wel.

Ik zeg niet dat mijn manier beter is. Maar ik vind het heerlijk om mezelf te zijn zonder de rest te volgen. Deze manier past perfect bij mij. Mijn eigen ding doen op mijn eigen manier. Vroeger wilde ik bijvoorbeeld perse een BlackBerry omdat iedereen van mijn leeftijd die had. Ik moest erbij horen. Nu heb ik een telefoon omdat ik hem fijn vind. Geen reden meer of minder. Gewoon omdat ik hem fijn vind. Tien jaar geleden kon ik me niet voorstellen dat ik ooit niet bij een groepje wilde horen. Voor mij was dat de enige manier van overleven.

Mijn rebelse puber tijd heeft ervoor gezorgd dat ik een hoop ellende heb meegemaakt maar dat heb ik nodig gehad. Zonder die ellende had ik misschien wel nooit ondervonden hoe fijn het is om op eigen benen te staan. Om beslissingen te maken die jij wilt. Niet wat de rest wil. In het dagelijks leven zorgt dit soms nog wel voor onbegrip van anderen. Soms kon ik egoïstisch over of ongeïnteresseerd omdat ik bepaalde dingen niet doe. Wanneer ik bijvoorbeeld echt geen zin heb om iets te doen zal ik dit ook niet snel doen. Met uitzonderingen daargelaten.

Ik ben er trots op dat ik mezelf ben. Met al mijn flaws and everything. Ik ben er trots op dat ik een flamingo ben. Natuurlijk heb ik wel vriendinnen dus hoor ik bij een vriendinnen groepje maar toch sta ik op eigen benen. En val ik op, op mijn eigen unieke manier.

Tegen mijn jongere zelf zou ik willen zeggen dat alles wel goed gaat komen. Dat tijd alle wonden heelt. Dat het niet erg is om fouten te maken. Van fouten leer je. Ik heb die fouten nodig. Maar vertrouw erop dat je op een dag beseft dat dit niet het leven is wat je nodig hebt. Er is een verschil tussen iets willen en iets nodig hebben.

Ik ga Aymee dit ook zeker meegeven in de opvoeding. Het is oké om ergens bij te horen. Maar verlies daarbij nooit je eigen belangen, normen en waarden. Ben die flamingo. Die flamingo die ertussen uit springt. Die flamingo die op eigen benen staat. Ga niet links omdat iedereen dat doet. Doe waar je je goed bij voelt. Vertrouwen op je eigen gevoel is het aller belangrijkste. Ga rechts. Ga dat moeilijke pad bewandelen. Doe het. Val op tussen een groep mensen.

Ik wil niet zeggen dat je overal perse boven uit moet springen. Maar zorg dat je opvalt tussen de rest van de wereld. Ben die unieke persoon. Die persoon die zichzelf is. Neem deze blog. Chaotisch en zonder duidelijke volgorde. Ik zou hem nu kunnen aanpassen omdat dit niet de “normale manier” van bloggen is. Of ik laat hem zo. Dat laatste doe ik. Ik val op op mijn eigen manier. Je hebt geen andere mensen nodig om op te vallen. Om eruit te springen. Je bent niet geboren om te doen wat de rest van de wereld doet (vind ik). Je bent geboren om een gekke flamingo te zijn!

Why fit in? You were born to stand out!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: