Pretty ugly

Bah, ik vind haar echt lelijk. Ze ziet er niet uit. En kijk hem dan met zijn lelijke kapsel. Hoe durf je er zo bij te lopen? En zij is al helemaal lelijk met haar dikke lijf.

Oké stop. Hoe kun je zulke dingen zeggen? Waarom zeggen mensen zullen dingen tegen en over elkaar ? Ik zal dat nooit, maar dan ook écht nooit begrijpen. Zal ik het nog eens mooier maken.. ik heb nog nooit in mijn leven een lelijk persoon gezien. Oké, ik ben niet heilig en er zijn echt wel ooit momenten geweest dat ik iemand zag en dacht “ik zou deze kleding niet (op deze manier) dragen” of “oei, dat kapsel is misschien niet zoals ik het mooi vind”. Dat kan ik niet ontkennen. Ik denk dat iedereen zulke gedachten wel eens heeft. Zelfs de meest pure personen op deze wereld. Maar lelijk? Nee.. ik heb nog nooit een lelijk persoon gezien.

Ik kan super boos worden op mensen die andere belachelijk maken. Dat komt omdat ik het niet begrijp. Wat maakt het uit hoe iemand er bij loopt? En maakt het jou een beter persoon door de ander af te kraken? Ik denk dat het je juist een mindere persoon maakt. Een ander belachelijk maken, uitlachen of wat dan ook , dát is lelijk. Niet iemands uiterlijk.

Weet je waar ik echt van hou? Van mensen die zichzelf durven te zijn. Mensen die gewoon aandoen waar ze zin in hebben. Echt, ik hou ervan. Toen ik net zei dat ik nog nooit een lelijk persoon had gezien loog ik. Ik besef me nu dat ik helaas al veel lelijke mensen heb gezien. Niet lelijk van uiterlijk, want dat bestaat niet in mijn wereld. Maar lelijk van binnen. Lelijk omdat ze andere hebben uitgelachen of hebben gekwetst.

Ik ga Aymee opvoeden op de manier zoals ik ben opgevoed. Accepteer mensen om wie ze zijn, ongeacht hoe ze eruit zien. Kijk naar de persoonlijkheid van iemand in plaats van de buitenkant. Kijk verder dan de buitenkant. Help mensen die het nodig hebben. Neem het op voor mensen die het nodig hebben. Ga niet mee in negativiteit, lach mensen niet uit, ook al doet de rest het wel. Dát zijn dingen waar ik ontzettend veel waarde aan hecht en die Aymee gaat leren.

Zoals ik net al zei, kijk eens verder dan de buitenkant. Ik ben dik, dat ga ik zeker niet ontkennen. Soms word ik op straat uitgelachen, dat zie en hoor ik. Het kwetst me maar toch weet ik dat dat gelach niks over mij zegt maar over de persoon die het doet. Jij vind mij misschien niet mooi, dat mag. Maar tussen iemand mooi of lelijk vinden zit een heleboel. Niemand heeft het recht om andere uit te lachen of belachelijk te maken.

Alles heeft z’n schoonheid , maar niet iedereen ziet het

Eén opmerking over 'Pretty ugly'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: