Het antwoord op je vraag is simpel

Vaak krijg ik de vraag of ik spijt heb van mijn keuze om op jonge leeftijd moeder te worden. Ook vragen mensen vaak of het zwaar is en hoe ik alles aanpak. Het antwoord op deze vragen is simpel “nee ik heb geen spijt en ik doe gewoon wat elke moeder zou moeten doen”. Ik zorg voor mijn kind en doe wat mij het beste lijkt.

Ik begrijp dat ik deze vragen krijg en ik vind dat ook helemaal niet erg. Ik begrijp dat mensen mij zien als een ander soort moeder dan een moeder die dertig is en haar leven keurig op orde lijkt te hebben. Ik begrijp het, maar ik voel me niet anders. Ik voel me gewoon een moeder. Nee beter gezegd, ik bén gewoon een moeder.

Spijt heb ik niet. Of het lastig is geweest? Ja dat zeker. Het is lastig om te vertellen dat je op jonge leeftijd moeder bent, mensen kijken je vaak toch een beetje vreemd aan. “Ben je nog wel samen met de vader van het kindje dan?”. Alsof dat bepaald of je een goede moeder bent. Bij een moeder van dertig jaar is dat vaak niet een van de eerste vragen die ze gesteld krijgt. Moeder zijn is gewoon lastig. Er komt zoveel bij kijken. Het is niet lastig om voor je kind te zorgen , vind ik.. maar het is wel lastig om bijvoorbeeld te bepalen hoe je iets aan gaat pakken in de opvoeding. Je moet alles goed doordenken.

Het is lastig om altijd consequent en streng te blijven. Of om met een driftbui om te gaan. Het is moeilijk omgaan met een kind dat je ineens slaat omdat het haar zin niet krijgt. Of een kind dat een “ijspriem” wilt en jij niet snapt wat ze bedoeld. Een kind die verdrietig is omdat het is gevallen..of een kind die een nachtmerrie heeft gehad. Dát zijn lastige dingen.. Niet het feit dat ik jong moeder ben geworden. Daar is in principe niks lastigs aan. Het enige wat ik lastig vond was het feit dat ik andere dingen deed dan leeftijdsgenoten, maar ook daarin heb ik mijn weg gevonden.

Ik pak de dingen gewoon aan zoals elke moeder dat zou moeten doen. Vanuit liefde. Ik hou zo ontzettend veel van Aymee.. daar hoef ik geen dertig jaar voor te zijn. Ik hoef geen dertig jaar te zijn om de juiste keuzes te maken qua opvoeding. De juiste keuzes maak je vanzelf als je handelt vanuit liefde en een warm hart.

Being a young mom means that we met a little early , but is also means I get to love you a little longer

img_2961

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: