Kinderwens deel 1

Vandaag wil ik een nieuw hoofdstuk uit mijn leven met jullie delen. Ik wil hier open over zijn.

Anthony en ik proberen nu ongeveer een jaar zwanger te worden. Dit wil niet lukken. Vandaag zijn we daarvoor in het ziekenhuis geweest. Een van de dingen die gelijk werd aangekaart is mijn gewicht. Ik ben veel te zwaar. Dit is natuurlijk niks nieuws voor me. Ik weet dat ik te zwaar ben. Mijn BMI is “gevaarlijk” hoog.

Ook werd mijn onregelmatige cyclus besproken. Ik ben in het afgelopen jaar maar drie keer ongesteld geworden. Dit is natuurlijk veel te weinig. Er werd een echo gemaakt en daaruit blijkt dat ik waarschijnlijk (lees 99% kans) PCOS heb. Dit is een hormonale aandoening.

Ik heb vandaag bloed moeten laten prikken om uit te sluiten of juist te bevestigen dat ik hormonale aandoeningen heb. De uitslag hiervan krijg ik volgende week. Ik ben er best zenuwachtig voor. PCOS is niet niks. Het betekend toch dat er iets niet goed gaat in je lichaam.. dat vind ik een vervelend gevoel.

Ik weet eigenlijk zeker dat ik het heb. Mijn huisarts denkt het ook. Mijn moeder had het ook en ik heb exact dezelfde klachten als haar. Sowieso heb ik al de klachten die er bij komen kijken. Zo maak ik o.a. meer mannelijk hormoon aan dan een ander en heb ik last van een onzuivere/onrustige huid.

Het is niet normaal dat ik zo snel , zoveel ben aangekomen. Natuurlijk kom je aan als je niet voldoende beweegt en ongezond eet.. maar de dokter schrok van de kilo’s die ik aan ben gekomen. Ook al zou ik elke dag vet eten (wat ik niet doe!!), dan zou ik nog niet zoveel aangekomen moeten zijn. Dit moet echt anders. Ik moet afvallen. Ik ga hulp zoeken bij een diëtiste en we gaan onderzoeken waar dit vandaan komt. Als ik PCOS heb, verklaard dit mijn overgewicht.

Onze kinderwens is heel erg groot. Aymee word steeds ouder en ik had zo graag gewild dat ze een broertje of zusje had om nu mee te spelen. Helaas lopen de dingen bijna nooit zoals gepland en is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om snel of gemakkelijk zwanger te worden. Er zullen dingen moeten veranderen in mijn lichaam voor ik weer zwanger kan worden.

Ik wil hier over een soort digitaal dagboek gaan bijhouden. Sommige dingen zal ik delen en andere dingen zal ik wellicht privé houden. Ik ga een nieuw kopje maken op mijn site met de naam “kinderwens” en daar onder zal ik dit dagboek bijhouden. Voel je vrij om dit te volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: