Mijn ervaring over de challenge “offline”

Dag 1:

Vandaag is het de eerste dag zonder social media. Ik twijfel alleen nog of ik ook mijn whatsapp ga verwijderen.. want dan ben ik eigenlijk pas echt offline. Op mijn telefoon heb ik alles gesorteerd in mapjes. Zo heb ik een mapje “social media”.. deze is nu leeg. Toch merk ik dat ik vaak op het mapje klik en dan besef dat ik offline ben. Nu zie ik eigenlijk pas hoe verdomd verslaafd ik ben aan Facebook etc. En ja, ik durf het verslaafd te noemen. Als ik ook maar één seconde een moment van verveling ervaar wil ik gelijk op mijn telefoon en op internet. Dit moet anders.

Dag 2:

Wauw, ik had dit echt niet verwacht maar ik heb het er echt moeilijk mee. Normaal als ik een blog online zet dan hou ik een beetje bij hoevaak hij word gelezen en dat vind ik super leuk maar nu lijkt het wel een obsessie geworden. Puur omdat dat nog het enige is wat ik kan doen op mijn telefoon. Normaal als ik wakker word , neem ik rustig de tijd om wakker te worden door Facebook te checken. Dat kan nu niet en dat vind ik moeilijk. Ik heb het er zwaar mee en dat wil ik niet. Ik wil niet verslaafd zijn aan mijn telefoon en social media.

Dag 3:

Vandaag ben ik druk geweest en daardoor heb ik minder tijd gehad om te denken aan Facebook en aan wat ik nu mis. Samen met mijn beste vriendin doe ik deze challenge. Beiden schrikken we er eigenlijk van hoe verslaafd we zijn aan social media. Beide willen we ook verandering hierin. We motiveren elkaar om niet gewoon weer de apps te gaan downloaden. Ik had echt niet verwacht dat ik dit zou voelen. Toch voel ik ook wel een bepaalde rust.

Dag 4:

Vandaag heb ik minder afkickverschijnselen .. om het maar even zo te noemen. Wel merk ik dat wanneer er iets grappigs gebeurd met Aymee of Fifi, ik gelijk een foto wil maken voor Snapchat. Ik merk nu na een aantal dagen dat de behoefte om perse op Facebook te moeten wel minder is . Wel ben ik vandaag druk bezig geweest.. misschien dat dat er mee te maken heeft.

Dag 5:

Ik merk dat de behoefte om Facebook te downloaden blijft. Ik ga het echt niet doen hoor, maar ik wil het wel. Ik denk dat deze challenge mij laat zien wat ik eigenlijk niet wil. Ik wil niet zoveel bezig zijn met social media. Misschien ben ik er juist nu zoveel mee bezig om dat ik er niet op mag. Dat het dan juist ineens extra interessant word. Ik weet het niet.

Dag 6:

Vandaag heb ik geen enkele behoefte gehad aan social media. Ik ben ook redelijk veel bezig geweest dus dat zal er zeker mee te maken hebben. Ik vind het fijn dat de obsessieve gevoelens weg zijn.

Dag 7:

Vandaag ging het wederom erg goed. Ik heb geen moeite ervaren of verlangens. Maar ja.. ook vandaag ben ik de hele dag bezig geweest. Ik wil morgen nog één dag zonder social media. Gewoon nog even kijken hoe dat me af gaat. Morgen heb ik het niet druk. Ik ben benieuwd of het morgen anders gaat voelen.

Dag 8:

Ik heb besloten om vandaag mijn social media weer te downloaden. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet meer terug wil naar het gevoel dat ik de afgelopen dagen heb gevoeld. Het gevoel alsof ik aan het af kicken ben. Ik download mijn social media weer maar ik ga er echt niet meer zo actief op zijn als voorheen. Af en toe Facebook checken is oké.. maar niet bij elk vrijetijdsmoment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: