Offline

Social media.. wat een verschrikking. Ik weet zeker dat ik niet de enigste ben die dit voelt. Het gevoel hebben dat je alles moet zien wat online gezet word. Dat je alles bij moet houden en zelf ook actief moet zijn. Dat je bericht een bepaald aantal “likes” moet krijgen of dat de mooiste (bewerkte) foto’s online moeten.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik merk aan mezelf dat ik ontzettend veel bezig ben met social media, ik check Facebook misschien wel 20 keer op één dag. Ik maak misschien wel 30 foto’s via Snapchat, sla ze op en publiceer ze als ik het leuke foto’s vind. Ik wil dit niet meer. Ik wil niet constant bezig zijn met mijn telefoon en alles wat daarop staat.

Wanneer ik met Aymee aan het spelen ben en ze doet wat grappigs of leuks dan wil ik het eigenlijk gelijk gaan filmen om daarna online te kunnen zetten. Wanneer ik eten aan het koken ben ga ik ondertussen op Facebook. Ik ben bijna nooit zonder telefoon ergens te vinden. En begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik altijd op mijn telefoon zit en daardoor geen tijd of aandacht voor Aymee heb. Ik heb wel tijd voor haar, maar ik wil meer tijd maken. Stel dat ik nu drie uur per dag op mijn telefoon zit.. dat is bijna drie uur te veel.

Ik heb besloten om minimaal één week offline te gaan. Dat betekend : geen Facebook, instagram, Snapchat en misschien zelfs whatsapp. Als iemand mij echt nodig heeft dan kan je altijd bellen, smsen of langskomen. Ik wil gewoon eens ervaren hoe het is om geen social media te hebben. Om niet meer bezig te zijn met al de “interessante” berichten. Ga ik nu na een week echt zoveel missen? Weet ik dan ineens niet wat er allemaal speelt in de wereld? Of denk ik na deze week juist dat ik social media niet heb gemist? Ik weet het niet. Ik wil voelen hoe het is.

Minder social media betekend meer tijd voor andere dingen. Misschien ga ik wel super veel blogs schrijven deze week of ga ik juist steeds minder naar mijn telefoon omkijken. Ik ga het ervaren. Na het publiceren van deze blog ga ik offline. Mijn accounts blijven online, in de zin van dat ik ze niet permanent ga verwijderen of deactiveren. Ik ga mezelf uitdagen om mijn accounts te laten zoals ze zijn maar er gewoon niet meer op te gaan.

Ik ga deze challenge aan met mezelf. Over een week ga ik jullie laten weten hoe ik dit heb ervaren. Ik ben zelf erg benieuwd naar deze challenge.

2 gedachten over “Offline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: