Kies ervoor om jezelf gelukkig te maken!

Keuzes maken, voor de een is het geen enkel probleem en voor de ander is het een hele klus. Sommige mensen kunnen snel een keuze maken zonder er te veel over na te denken en andere, zoals ik, willen alles goed doordenken. Ik kan moeilijk keuzes maken want stel dat ik te snel heb gekozen en daardoor de verkeerde keuze heb gemaakt. Stel dat dat gebeurd. Wat dan? De een maakt keuzes vanuit zijn hart en de ander, zoals ik, maakt keuzes door eerst honderden gedachten te hebben en dagen te piekeren.

Op dit moment moet ik keuzes maken in mijn leven. Moeilijke keuzes. Keuzes die ik eigenlijk niet wil maken maar die toch echt gemaakt zullen moeten worden. Daarin heb ik geen keuze.

Er komen momenten in je leven dat je geen keuze hebt en dat er keuzes voor jou gemaakt worden. Vaak zijn dat minder leuke dingen. Dingen waar je, als je dat kon bepalen, zelf niet voor gekozen zou hebben. Helaas hoort dat bij het leven en zal je daar mee moeten leren omgaan. Ik heb daar moeite mee. Het liefst zou ik de controle willen hebben en mezelf willen beschermen tegen bepaalde dingen. Dat kan niet altijd en dat moet ik leren. Of, heb ik wel een keuze daarin? Kan ik mezelf wel beschermen tegen die dingen? Misschien wel, misschien niet. Dat is dus één van die honderden gedachten die door mijn hoofd spoken.

Van de buitenkant lijk ik niet chaotisch, maar van binnen ben ik dat wel. Ik heb allerlei lijstjes en regeltjes in mijn hoofd voor het dagelijks leven. Dat moet ik wel.. anders zou ik gek worden van mezelf. Ik weet bijvoorbeeld precies wat ik per dag in huis ga doen en ik plan dat al voor de hele week in. Ik maak de keuze om daar de controle over te hebben.

Ik moet nu dus keuzes maken, of mag ik ervoor kiezen om dat niet te doen? Is het wel echt zo belangrijk om nu keuzes te maken. Ik wacht er denk ik nog maar even mee tot morgen, of misschien zelfs wel tot volgende week. Ja, ik maak nu de keuze terwijl ik deze blog schrijf dat ik mezelf tijd gun. Ik hoef vandaag geen keuzes te maken. Ik doe dat wanneer ik daar behoefte aan heb. Eerst moet ik zorgen dat het wat minder chaotisch word in mijn hoofd. Alles gaat kris kras door elkaar en er zit geen enkele logica in. Ik gun mezelf de tijd.

Deze blog is een goed begin om alles rustig een plekje te geven. Ik kijk naar het toetsenbord en ik schrijf wat er in me opkomt, ik denk er niet over na. De woorden verschijnen op mijn computer scherm. Mijn gedachten krijgen terwijl ik deze blog schrijf al meer rust. Ik kan dingen nu beter plaatsen. Ik mag na denken maar ik moet mezelf niet gek gaan maken. Ik mag piekeren maar ik heb er niks aan. Ik mag voelen wat ik voel, maar piekeren over keuzes is niet nodig. Daarmee los ik niks op en word het al helemaal niet gemakkelijker.

Dingen gebeuren omdat ze gebeuren, ik heb de controle over andere niet. Ik heb alleen de controle over mezelf. Andere mensen zijn wie ze zijn en dat kan ik niet veranderen, dat mag ik niet veranderen. Ik mag wel mezelf veranderen. Ik mag er zijn; mijn gedachten en gevoelens mogen er zijn en dat is een keuze die ik nu maak. Door het schrijven besef ik me dat keuzes maken niet zo moeilijk is als het lijkt. Ik schrijf vanuit mijn hart, zonder er over na te denken. Keuzes maken moet je ook vanuit je hart doen, niet vanuit je honderden pieker gedachten. Ik ga keuzes maken vanuit mijn hart, dat is ook een keuze die ik nu maak. Zoals ik net schrijf dat ik volgende week wel keuzes ga maken , heb ik nu, in die vijf minuten dat ik mijn blog schrijf, al meerdere keuzes gemaakt én ik voel me er goed bij. Zie je wel dat het echt niet zo lastig is?

Dit is een bericht aan mezelf en iedereen die het wil lezen. In mijn blogs schrijf ik van alles. Leuke en minder leuke dingen. Ik deel niet alleen de perfecte mooie momenten want dat is niet wie ik ben. Ik ben een mens die fouten maakt en moeilijke dingen meemaakt. Ik ben een mens die piekert en soms echt niet weet wat ze met zichzelf aan moet. Ik ben een mens die soms lastig keuzes kan maken. Dat is wie ik ben én daar kies ik zelf voor.

Het is niet erg om niet te weten wat je wilt, het is niet erg om soms met je handen in je haar te zitten. Het is niet erg om soms verdriet te hebben en je rot te voelen. Die dingen horen erbij. Je mag alleen de keuze maken of het het waard is? Heeft het nut om je zo rot te voelen? Los je er iets mee op? Soms wel maar meestal niet. Maak keuzes vanuit je hart en nog belangrijker.. maak keuzes omdat jij je daar goed bij voelt ! Kies er voor om jezelf blij en gelukkig te maken.

Kies voor jezelf. Kies ervoor om jezelf gelukkig te maken!

Eén opmerking over 'Kies ervoor om jezelf gelukkig te maken!'

  1. Wauw! xxxx

    Op wo 2 mei 2018 12:50 schreef By Audrey :

    > My Teenmom Life posted: “Keuzes maken, voor de een is het geen enkel > probleem en voor de ander is het een hele klus. Sommige mensen kunnen snel > een keuze maken zonder er te veel over na te denken en andere, zoals ik, > willen alles goed doordenken. Ik kan moeilijk keuzes maken want” >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: