Zing, dans en lach net zoals een kind dat kan

Fun fact : ik ben officieel volwassen! Ik ben volgens de wet een volwassen persoon. Ik mag volwassen keuzes maken en volwassen dingen doen.. wat dat dan ook mag betekenen.

Een paar weken geleden werd ik van de een op andere dag een volwassen persoon.. volgens de wet dan hè ! Ik had altijd verwacht dat je je dan ineens heel anders zou voelen maar de waarheid is dat ik tijdens een interview vrolijk zei dat ik twintig jaar was en de dag erna pas besefte dat ik verkeerde informatie had gegeven. Ik twijfelde zelfs nog even of ik wel écht eenentwintig was geworden. Ik telde de jaren en ja , ik ben echt volwassen nu.

Het is grappig hoe ik ben veranderd door de jaren heen. Toen ik zestien was kon ik écht niet wachten om deze leeftijd te bereiken. Ik dacht echt dat je dan ineens zoveel meer zou betekenen. Dat je er een ander en zelfs beter persoon van zou worden want dan zou alles mogen.

Nu ik deze leeftijd heb bereikt betekend het wel dat als ik weer zwanger zou worden ik geen tienermoeder meer ben. Of ja, ik blijf natuurlijk altijd een tienermoeder van Aymee maar van een volgende baby niet. Dan ben ik gewoon een volwassen moeder. Dan word ik niet meer raar aangekeken als ik zwanger ben want dan is het “normaal”. Niet dat ik het erg vind om een tienermoeder te zijn , ik vind het juist erg bijzonder.

Ik ben een paar jaar geleden al volwassen geworden, wat dat ook mag betekenen. Ik was op mijn achttiende al verantwoordelijk voor een klein mensje. Dit is met vallen en opstaan gegaan. Volwassen worden, ik weet niet of ik het leuk vind. Ik vind het leuk om gewoon mezelf te zijn. Ik wil af en toe gewoon in de speeltuin rennen en nergens over na denken, net zoals een klein kindje dat kan doen. Ik wil niet altijd na hoeven te denken over wat ik vandaag ga poetsen in huis, zoals een volwassen verantwoord persoon dat doet. Ik wil doen wat ik wil, wanneer ik dat wil.

Ik ben een mix van een verantwoorde volwassen moeder en een spontaan impulsief klein kind. Eigenlijk zou iedereen dat moeten kunnen zijn zonder zich er druk over te hoeven maken. Ik gun iedereen dat.

Ik gun het iedereen om zonder prestatiedruk te moeten leven. Het is zo fijn om gewoon jezelf te zijn zonder je druk te maken, precies zoals een kind dat kan. Het is fijn om af en toe kind te zijn. Laat het kind in je naar boven komen wanneer je daar behoefte aan hebt. Lach , zing en dans in het rond. Denk even niet meer aan al je verantwoordelijkheden. Denk even alleen aan dit moment. Maak je niet druk over morgen. Leef in het hier en nu. Doe het gewoon, net zoals een kind het gewoon zou doen.

4 gedachten over “Zing, dans en lach net zoals een kind dat kan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: