Ik ben een vrouw. Wat is jouw superkracht?

Het is vandaag nationale vrouwen dag, maar dat zal iedereen vast wel weten aangezien heel Facebook er mee vol staat. Toch wil ik er een blog over schrijven! Wat ben ik blij om een vrouw te mogen zijn. Een trots gevoel krijg ik van mijn vrouwelijkheid. Een trots en rijk gevoel.

De wereld leunt op vrouwen. En ja, mannen hebben natuurlijk ook een groot aandeel hierin maar zonder vrouwen zou de wereld niet bestaan. Wij vrouwen kunnen leven geven. Wij vrouwen kunnen zorgen. Wij vrouwen zijn.

Een van de redenen dat ik zo blij ben om een vrouw te zijn is toch wel omdat je als vrouw in staat bent om leven te geven. Een vrouwelijk lichaam kan leven in haar laten groeien, kan van iets kleins iets heel erg groots maken. Een vrouw bied veiligheid door haar lichaam als huisje te gebruiken. Een mensje mag zich ontwikkelingen in een vrouw haar lichaam.

Maar dat is niet de enige reden, ik denk dat een vrouw kan binden zoals een man dat niet altijd kan. Ik hou er niet van om in hokjes of stereo types te denken maar toch is dat mijn mening. Vrouwen kunnen iets wat mannen niet kunnen, leven laten groeien. Dit is geen aanval op de man, want mannen kunnen andere dingen weer beter dan wij vrouwen. Zoals FIFA én bier drinken.. (grapje hè ).

Nee, even los van waar vrouwen beter in zouden zijn dan mannen want dat doet er helemaal niet toe . Ik ben blij dat ik een vrouw ben want daardoor ben ik nu een moeder. Een super trotse en gelukkige moeder. Ik zou dit gevoel, deze emoties en alles wat er bij komt kijken echt niet willen missen. Moeder zijn is voor mij het mooiste en fijnste wat er is.

Gisteren had ik het er met mama nog over, een vrouw kan ook borstvoeding geven. Dat is een van de bijzonderste dingen om te doen. De band die je dan voelt met je kindje.. wauw, dat is met geen pen te beschrijven. Nog iets waarom ik zo blij ben dat ik een vrouw ben.

Ik kan nog allerlei redenen bedenken waarom het zo fijn is om een vrouw te zijn.. of beter gezegd ; waarom ík het zo fijn vind om een vrouw te zijn . Dit is voor iedereen anders natuurlijk. Misschien vind je er wel helemaal niks bijzonders aan om vrouw te zijn. Dat mag ook. Alles is goed , zolang je maar jezelf blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: