Goodbye 2017, hello 2018!

Wauw, wat gaat de tijd toch weer ongelofelijk snel! Dit jaar is voorbij gevlogen en wat is er weer veel gebeurd. Goede dingen en zoals gewoonlijk minder leuke dingen.

2017 is het jaar waarin ik meer aan mezelf ben gaan denken. Het jaar waarin ik weer ben begonnen om Audrey te worden en niet alleen maar de moeder van Aymee of de vriendin van Anthony. 2017 is het jaar waarin ik echt aan mezelf heb gewerkt. Mijn doel was om mezelf terug te vinden en dat is aardig goed gelukt. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met deze blog, ik heb vrouwenavonden bijgewoond , ik heb een mandala gelegd in het bos met andere vrouwen en ik heb gemediteerd met Ron (mijn stiefvader). Allemaal dingen om mezelf weer terug te vinden en om weer bij de kern van Audrey te komen.

Deze dingen hebben mij echt geholpen. Ik weet wie ik ben, ik weet wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil. Dat is me allemaal heel erg duidelijk geworden. In 2018 kan ik hier nog alleen maar meer in groeien en bloeien.

Ik heb nieuwe mensen leren kennen en ook mensen uit mijn leven gezet. Mensen waarvan ik dacht dat ze een goede vriend waren bleken dat dit jaar toch niet voor mij te zijn. En dat zegt niks over hun, alleen over mij en wat ik heb geleerd. Het zegt iets over het feit dat ik dingen los heb gelaten waar ik me krampachtig aan vast hield. Ik had andere dingen nodig in mijn leven op het moment dat ik de keuze maakte niet met bepaalde vriendschappen door te gaan.

Ik heb dit jaar echt ontzettend veel geleerd en ik neem alles mee naar 2018. In 2017 heb ik mezelf leren kennen en mijn doel voor het nieuwe jaar is om mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik ken mezelf en nu ga ik er mee leren leven.

In 2015 ben ik moeder geworden en in 2016 was ik alleen maar daar op gefocust. 2017 heeft me laten zien dat ik meer mag en kan zijn dan alleen een moeder. Moeder zijn is echt het aller mooiste wat er is maar ik was vergeten wie ik nog meer was. Aymee betekend letterlijk alles voor me en ik zou alles voor haar doen maar ik moet niet vergeten dat ik ook voor mezelf moet zorgen. Ik zorg voor Aymee en wie zorgt er voor mij? Precies.. ik zelf!

Ik heb geleerd om mijn eigen beste vriend te zijn. Ik ben de enige die er altijd voor mij is. Ik ben er altijd. Dag en nacht. Ik moet goed voor mij zorgen want dat is de enige waar ik elke seconde van de dag mee moet leven. Ik moet mij gelukkig maken! Ik mag zijn wie ik ben. Ik mag groeien en bloeien en hoef niet mijn hele leven te veranderen omdat ik een moeder ben. Ja, ik moet voor Aymee zorgen en haar beschermen. Maar, dat alles moet ik ook voor mezelf doen. Dit is wat ik heb geleerd in 2017 en mee ga nemen naar het nieuwe jaar. Ik heb er zin in. Ik blijf groeien en leren en ben hier zo dankbaar voor!

Ik wens iedereen dit toe, een gelukkig nieuw jaar waarin je jezelf kan en wil zijn. Een jaar waarin je leert dat je het meeste van jezelf moet houden en dat je je eigen beste vriend moet zijn. Een jaar waarin je gelukkig en zelfverzekerd bent. Een gezond jaar en bovenal een blij jaar! Een jaar vol met mooie leermomenten en cadeautjes. Een jaar vol met vreugde en verdriet. Ook verdriet is nodig om jezelf te kunnen zijn. Ik wens jullie alles toe wat jullie gelukkig maakt. Laat je zorgen achter in 2017 en begin 2018 met een nieuwe frisse start. Ben jezelf en heb lief. Pluk elke dag én maak van elke dag een feestje. Dat wens ik jullie allemaal toe!

Goodbye 2017, hello 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: