Een gewone moeder

Wauw, dat geweldige gevoel wanneer je naar je kind kijkt en je het rijkste mens op aarde voelt.. ken je dat? Dat is zo’n geweldig gevoel. Toen ik nog geen moeder was zei mama altijd tegen mij “ik hou zoveel van jou dat het gewoon pijn doet” en deels kon ik me daar wel in vinden maar nu ik Aymee heb begrijp ik pas écht wat ze bedoeld.

Ik hou zoveel van Aymee dat het pijn doet. Ik denk dat (bijna) iedereen dat voor zijn of haar kind(eren) voelt. En dat hoort ook zo vind ik. De liefde voor je kind, dat kun je niet uitleggen. Dat gaat zoveel verder dan een paar woorden op papier. Dat is onbeschrijfelijk. Ja, dat is het goede woord ervoor vind ik. De liefde voor je kind is onbeschrijfelijk. Het is magisch.

Ik ben elke dag trots om Aymee haar moeder te zijn maar op sommige momenten voel ik dat even net iets extra. Op momenten dat Aymee bijvoorbeeld super lief is tijdens de kerst terwijl het eigenlijk heel erg lang duurt. Dat ze gewoon lekker blijft spelen en iedereen laat lachen en smelten. Die momenten dat ze echt Aymee is. Op die momenten ben ik gewoon een trotste moeder. Geen trotste tienermoeders.. nee een gewone moeder.

Moeder zijn kent geen leeftijd. De liefde voor je kind voel je op elke leeftijd.. of je nu zeventien of dertig bent. Die liefde en trots veranderd niet. Toen ik op mijn zeventiende zwanger raakte heb ik nooit getwijfeld aan mijn liefde voor het kindje. (Ik wist toen nog niet dat het kindje Aymee zou worden). Maar ik voelde de warmte en veiligheid in mijn buik. Er groeide leven in mij en ik vind dat het mooiste wat er is. Iemand leven geven. Iemand veiligheid bieden en vooral onvoorwaardelijk van iemand houden. Dat kun je op je zeventiende. Houden van kent geen grenzen.

Ik zal altijd een tienermoeder blijven, ik ben nou eenmaal op mijn achttiende bevallen van Aymee maar toch voel ik me voortaan meer een moeder dan een tienermoeder. Soms vergeet ik hoe jong ik nog ben door de dingen die ik doe en de verantwoordelijkheden die ik heb maar dat is niet erg. Ik zou het niet anders willen dan dit. Ik ben de moeder van Aymee en dat is het mooiste wat ik kan zijn. Een gewone moeder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: