Alles is familie 

Toen ik jonger was betekende kerst voor mij ‘cadeautjes’, nu betekent het iets heel anders voor me. Het betekend familie, samen zijn, warmte, lekker eten, spelletjes spelen. Wat echt centraal staat is het samen zijn met mijn familie. Pas vanaf dat Aymee is geboren hecht ik echt waarden aan familie. Ze hebben altijd veel voor me betekend maar anders dan nu. Sinds Aymee is geboren voel ik hoe belangrijk het is om warmte in een gezin te hebben , ik denk dat ik hierdoor nog meer ben gaan waarderen uit wat voor een warm nest ik zelf kom.

Mijn familie is heel erg belangrijk voor me en ik ben trots op ze. Nooit ruzie of problemen, het is gewoon altijd gezellig. Dat kunnen helaas niet alle families zeggen, wij wel en daar ben ik echt blij mee!


Kerst is voor mij de leukste tijd van het jaar. Ik vind het zo fijn om allemaal samen te zijn, gezellig rond de kerstboom. We eten lekker, pakken cadeautjes uit, lezen gedichten voor, spelen spelletjes en lachen heel erg hard. We hebben echt de grootste lol.


Bij mama hebben we sinds een paar jaar de “foute kersttruien kerst” en/of de “pyjama kerst”. De namen spreken voor zich, we hebben allemaal een foute kerst trui aan of onze pyjama. We kijken film en dansen en zingen met elkaar. Het voelt zo veilig en vertrouwd om gewoon gek te doen met elkaar.

Ik vier kerst apart met papa, mama, oma en mijn schoonfamilie. Het is altijd even stressen hoe we alles moeten plannen maar uiteindelijk lukt het altijd. Elke dag kerst is anders en het is allemaal leuk. 


Bij papa schrijven we gedichten voor elkaar en staan we allemaal voor schut met een zingende kerstmuts op ons hoofd. Bij mama hebben we dus pyjama kerst en spelen we altijd een gezelschapsspel. Overal is kerst anders en ik geniet hier echt van.


Ik wil Aymee het veilige en vertrouwde gevoel meegeven dat ik bij mijn familie voel. Gewoon dat lekker jezelf mogen en durven zijn. Het gevoel dat je alles met elkaar kan bespreken. Dat niks moet en alles mag. Dat je er bij hoort en bijzonder bent op je eigen manier. Mijn hele familie is anders, we zijn allemaal bijzonder. Aymee geniet van de kerst, dat zie ik aan haar. Ze houd echt van haar hele familie ook houd ze van de liefde en aandacht die ze krijgt. De cadeautjes vind ze sinds een tijd ook super leuk, maar haar familie betekend veel meer voor haar! 


Wat ik Aymee ook wil meegeven is dat je je familie niet zomaar voor lief moet nemen. Familie dat ben je, en het is echt fijn om een goede band met je familie te hebben.

Een grote gelukkige en blije familie hebben, dat is echt bijzonder en daar mag je af en toe wel bij stil staan vind ik. Je familie kun je niet uitzoeken zeggen ze, maar dat is niet erg. Het is niet erg dat je je familie niet uit kan kiezen. Als je gewoon af en toe wat water bij de wijn doet, de ander respecteert zoals hij is dan hoeven er nooit problemen te zijn. Je familie is bijzonder.


Ik kan niet wachten tot kerst er weer is. Sinds oktober luister ik al volop kerst muziek en ben ik bezig met de aankopen.

Nog een paar weekjes en dan is het weer zover. Ik heb er onwijs veel zin in . Lekker eten, leuke momenten, nieuwe herinneren maken, cadeautjes uitpakken en een geweldige tijd beleven. Dat is wat ik ga doen, en dat doe ik niet alleen.. dat doe ik met mijn familie. Want familie, ja alles is familie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: