Leef in de tevreden tijd

Ondanks dat ik er van overtuigd ben dat je vaker dan één keer leeft met je ziel , bespaar ik jullie vandaag dat “zweverige gedoe” (zoals mijn broertje zou zeggen) en ga ik vertellen over mijn levensmotto.

Je leeft maar één keer”, hoe gek dat ook klinkt na mijn intro.. mijn levensmotto is toch echt “je leeft maar één keer”. Dit leven zoals ik hem nu leef maak ik maar één keer mee. Ik ben maar één keer Audrey van de Kimmenade, de (tiener) moeder van Aymee Peeters. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen in dit leven. Ik wil bijvoorbeeld gaan reizen. Een van mijn dromen is een wereldreis maken. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien. Ik wil me laten inspireren door de rest van de wereld. Ook wil ik ooit een eigen bedrijfje hebben, ik wil dan lezingen geven, cursussen geven etc voor meiden die tienermoeder zijn. Ja, dat zijn een paar dromen.


Ik ga deze dromen waar maken. Ik hoop dat ik nog lang mag leven en ik zal er alles aan doen om deze dromen te verwezenlijken. In plaats van de beperkingen ga ik de mogelijkheden zien. Geld is nu een groot issue. Door het gebrek aan geld kan ik bijvoorbeeld mijn rijbewijs niet halen of een studie gaan volgen. Dit zijn dingen die toch wel hoog op mijn “to do lijstje” staan.


Als ik een studie kan volgen, heb ik een diploma en daarmee kan ik een goede baan zoeken die aansluit bij wat ik wil. Nja, een baan hebben betekent geld verdienen en geld verdienen betekent mijn dromen waarmaken. Zo simpel als ik het nu schrijf is het niet. Een studie kost ontzettend veel geld, gewoon echt belachelijk veel. Morgen wordt de tienermoeder van het jaar bekend gemaakt en ik heb nog nooit zo graag iets gewilt.

Ken je dat gevoel van vroeger? Toen je jonger was en je een verlanglijstje had gemaakt voor sinterklaas met de dingen die je écht wilde hebben, je super zenuwachtig was als het moment van cadeautjes uitpakken daar was? Kreeg je die ene babyborn die je echt nodig had? (Ja mam, die had ik echt nodig..) Of, dat ene playstation spel? Nou ja zo voel ik me nu ook. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik win en dus een studie cheque win. Ik ben ontzettend zenuwachtig en heb er zin in.


Mijn dromen gaan sowieso werkelijkheid worden. Ik wil de vooroordelen over tienermoeders veranderen. Ik ben een tienermoeder maar er komt een dag dat ik gewoon mijn diploma haal en een goede baan krijg. Ik doe het een beetje op een andere volgorde dan wat in Nederland “normaal” word genoemd. Maar wat maakt het uit.


Ik leef dit leven maar één keer en ik ga alles uit het leven halen wat er te halen valt.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: