Het mooiste wat je kan zijn is jezelf

‘Als je maar lang genoeg jezelf blijft word je vanzelf bijzonder’ aldus Het Klaverblad. Ik heb me laten inspireren door deze zin.

Ik was vanochtend naar de televisie aan het kijken met Aymee, we keken naar  ‘Nana’ dat is Lala van de Teletubbies. Na een kwartiertje had Aymee er geen zin meer in en riep ze ‘ daag Nana daag’.. dat betekent dus dat ik iets anders aan moet zetten. Ik zapte naar een andere zender en hoorde de reclame van ‘Het Klaverblad’. Ik heb even stilgestaan bij de quote en besefte me toen dat ik het écht een mooie gedachtengang vind. Iedereen is bijzonder op zijn of haar manier.

Op het moment dat je moeder wordt verandert er van alles. Het viel mij op dat mensen dingen van je gaan verwachten. Grote en kleine dingen, gewoon van alles. Weet je wat ik vind? Dat je gewoon lekker jezelf mag  zijn. Moeder zijn betekent niet dat je volgens een boekje moet leven of dat je bepaalde regels op moet volgen. Moeder zijn betekent voor mij dat je liefde geeft en veiligheid biedt. Daar heb je geen regels en boekjes voor nodig. Alleen jezelf en je (moeder)hart. Moeder zijn betekent waarschijnlijk ook voor iedereen iets anders en dat is áltijd goed. Je kan het als moeder niet verkeerd doen. Je hebt je kindje met liefde in je buik gedragen en op deze wereld gezet. Iets mooiers dan dat bestaat er toch niet?

Als moeder zijnde ben je altijd bijzonder, gewoon omdat je moeder bent.

Jezelf zijn, het klinkt zo logisch maar vaak is het dat niet. Ik als moeder was geneigd om mij aan te passen aan de omgeving, de vooroordelen, de vrouwen in de magazines etc. Gelukkig ben ik mezelf meer gaan waarderen en ben ik gewoon mezelf. Weet je hoe leuk het is om jezelf te zijn? Ik vind het geweldigwant ik ben uniek. Er bestaat echt niemand zoals ik hoor, je mag gaan zoeken.. maar je zult die persoon niet gaan vinden want ik ben ik en jij bent jij (even gestolen van een kinderliedje..).

Ik ben gewoon lekker mezelf én ik hou van mezelf. Het heeft mij heel erg lang gekost om dit tegen mezelf te kunnen zeggen.. Ik zocht altijd redenen om maar niet van mezelf te hoeven houden. Ik was onzeker en haalde mezelf met alles omlaag; ‘ik kan dit toch niet’ ‘ik ben hier te dik voor’ ‘ik kan ook helemaal niks’ etc. Als dat is wie je bent en je bent daar gelukkig mee dan is dat ook prima en dan ben je bijzonder op die manier! Ik was alleen niet gelukkig met die versie van mij, ik was de onzekere Audrey en die heb ik niet nodig. Ik heb mezelf terug gevonden en voel me nu bijzonder. Zoals ‘Het klaverblad’ zegt.. Ben gewoon jezelf, ongeacht wat anderen er van vinden.. Als je gewoon jezelf bent dan is het goed, je bent bijzonder.

Soms als Aymee in bed ligt of als ik alleen thuis ben dan zet ik de muziek superhard aan en dans ik door het hele huis.. heerlijk vind ik dat. Niemand die naar mij kijkt, ik kan mezelf dan helemaal laten gaan. Ik ben nu op het punt aangekomen dat het me niet eens uit zou maken als er mensen staan te kijken, ik ben gewoon mezelf en ik maak me niet druk om de rest van de wereld. Ik zou willen dat iedereen dit kon; jezelf zijn. De wereld zou zo mooi zijn als iedereen van zichzelf zou houden.

Ik,als moeder zijnde, leer Aymee dat ze zichzelf mag zijn en dat ze bijzonder is,gewoon omdat ze Aymee is. Het leven gaat je lessen geven en je kan hiervoor wegrennen of je kan er vol in meegaan. Ik ga er in mee en ik leer van het leven. Elke dag krijg ik cadeautjes. Geen pakjes met roze inpakpapier die ik uit mag pakken maar cadeautjes zoals deze zin: ‘’Het mooiste wat je kan zijn is jezelf’’.

Ik neem de zin in me op en denk er over na. Als je echt zo kan denken over jezelf dan is het leven een groot feest vol met cadeautjes. Kijk maar eens om je heen naar de mooie omgeving waar je in zit, de mooie bank waar je op zit, de mooie blauwe lucht die je ziet wanneer je omhoog kijkt, de kinderen die buiten aan het spelen zijn. Dátmijn lieve vrienden, dat zijn cadeautjes!

 

large

Eén opmerking over 'Het mooiste wat je kan zijn is jezelf'

  1. Het grootste cadeau wat je jezelf en de wereld kunt geven is JEZELF! Wat fijn om te lezen dat je zo van jezelf kunt genieten en houden. Gewoon omdat je bent wie je bent. Straal, dans, leef! Je bent in alles uniek en bijzonder! Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: