Terug in de tijd..

Ongeveer twee jaar geleden stond ik nu samen met Anthony, mama en Ron op het strand in Scheveningen.

Ik neem jullie even mee terug in de tijd..

22-07-2015:”

Inmiddels was mijn buik al flink gegroeid, ik was ongeveer 36 weken zwanger. Mijn buik was mooi rond en ik was er supertrots op. De moeilijkste tijd had ik wel achter de rug.. de gekke gezichten op straat, de vragende ogen in de winkel. Ik heb echt moeten leren om me hier niks van aan te trekken. Wat maakt het uit wat anderen van mijn buik denken? Ik ben er trots op, en daar gaat het om!

Anthony praatte elke avond voor het slapen tegen Aymee, hij knuffelde en kuste mijn buik.. Aymee reageerde hierop door te gaan schoppen! Echt heel erg bijzonder. Maar ik wijk af, we zijn weer terug op het strand in Scheveningen. Zie je het voor je? De zee, zo prachtig als hij altijd is. De meeuwen die rond vliegen, de geur van het zoute water, de voetstappen in het zand van al de mensen die op het zand hebben gelopen. Het was heerlijk weer, lekker warm.. maar niet te warm. Ik had mijn zwangerschapsjurk aan, die had ik speciaal voor deze gelegenheid gekocht.

Hand in hand liep ik met Anthony én mijn dikke buik naar het water. Ik keek even om me heen en ik vergeet nooit meer hoe gelukkig ik mij toen voelde. Samen  bij het water met Aymee in mijn buik.

Ik wilde al vanaf dat ik een week of vijftien zwanger was een zwangerschapsfotoshoot houden. Ik heb veel gezocht naar voorbeelden en samen met mama had ik besloten het gewoon zelf te doen in plaats van iemand in te huren. De zon ging onder en we hebben echt heel erg mooie foto’s gemaakt. Ik samen met Anthony, ik samen met mama, mama en Ron samen en ik alleen.. Of ja, ik was natuurlijk niet alleen.. er zat een klein meisje in mijn buik. Het was een heel erg leuke ervaring. Na de foto’s zijn we lekker gaan eten aan de boulevard. Ik had een pannetje met hete kip. Hmmm. Vervolgens reden we naar Rotterdam. Mama had daar een hotel geboekt.

Al snel zag ik dat ze geen douche hadden in de kamer maar een bad..! ‘Ach ja, dan maar de hele nacht in bad liggen’ dacht ik. Want zoals ik al eerder beschreef, ik lag op het einde hele nachten in de douche om de pijn een beetje te verzachten. Anthony ging slapen en tja.. ik heb dus de halve nacht in bad gelegen. Gewoon gelegen en na liggen denken.  Als het goed is zou ik over ongeveer een maandje eindelijk Aymee vast kunnen houden. Ik ben superongeduldig dus de negen maanden leken eerder negen jaar te duren. Ik kon echt niet meer wachten. Zo nieuwsgierig. Hoe zou ze eruit zien? Zou ze mijn neus hebben? Anthony zijn ogen? Mijn krullen? Anthony zijn lippen? Allemaal dingen waar ik de hele nacht aan lag te denken.

Uiteindelijk besloot ik om een poging tot slapen te wagen, na ongeveer tien pogingen viel ik dan eindelijk in slaap.We hebben die ochtend daarna lekker ontbeten en vervolgens hebben we gewinkeld in Rotterdam. Dit was leuk maar vermoeiend. Ik hield heel erg veel vocht vast.. dat doet pijn.

Eenmaal thuis heb ik gelijk al de foto’s op de laptop gezet en ze bewerkt. Ik kon niet wachten om ze vol trots op Facebook en Instagram te zetten! Ik heb een heel erg bijzonder weekend gehad toen. Ik kon trots zijn op mijn buik! Vol zelfvertrouwen hebben we foto’s gemaakt op het strand. De vragende ogen, afkeurende blikken en gekke gezichten maakten mij helemaal niks meer uit. Ik was daar, op het mooie strand in Scheveningen met bijzondere mensen. Dat was het enige wat belangrijk was. Ik hoefde me geen zorgen te maken om anderen. Ik was daar.

Niemand zou zich ooit onzeker moeten voelen, niet in het dagelijks leven, niet op het werk, niet op school, gewoon niet. Maar dus ook niet tijdens een zwangerschap. Je moet genieten van je zwangerschap, je mag trots zijn op je buik vol met striemen. Wat maakt het uit wat anderen er van vinden? Helemaal niks. Geniet van je buik, ben er trots op en show hem vol zelfvertrouwen. Er leeft een minimensje in je buik.. Wauw, hoe bijzonder is dat?

Ben jezelf, gewoon.. gewoon!

 

2 gedachten over “Terug in de tijd..

  1. Weer een prachtig verhaal en zo goed in elkaar gezet. De vragende ogen ook erg herkenbaar. Ga zo door met je blogs, mijn support heb je!

    Go teenmoms.

    Veel liefs van Mayger

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: